Jednoduché kičrí s koprem a rajčaty
150 g půleného hrachu
70 g rýže basmati
1,5 l vody
1 čl kurkumy
1/2 pl sušeného nebo 3 pl čerstvého kopru
1/2 čl garam masaly
3 pl ghí (přepuštěné máslo)
2 čl římského kmínu
1/2 - 1 celé červené čili
1/4 čl asafoetidy
2 střední rajčata, nakrájená na 8 dílků
1 čl soli
Hrách namočte přes noc. Rýži properte a nechte okapat. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu, hrách, rýži, kurkumu, kopr a garam masalu. Snižte teplotu a částečně zakryté pomalu vařte 1 - 1 1/2 hodiny, dokud hrách není úplně měkký a voda se nevyvaří. Sundejte z plamene. V malém hrnci rozehřejte ghí a osmažte kmín a čili, potom přidejte asafoetidu a ihned na to rajčata. Smažte 1-2 minuty, dokud se rajčata částečně nerozvaří. Přelijte je do kičrí, osolte a podávejte.