Bezlepkový chléb

400 g rýžové mouky

200 g pohankové mouky

80 g kukuřičného škrobu

1/2 droždí

400 - 500 ml vody

1 lžička soli

20 g slunečnicových semínek

  Nejdříve si do mísy nasypeme mouky a škrob. Dobře promícháme. Přidáme semínka, sůl a rozdrolíme droždí. Dobře promícháme. Na závěr přidáváme vodu a vařečkou vyhněteme řídké těsto jako na koláč. Necháme nakynout na teplém místě cca 40 min. Pak těsto promícháme a nalijeme do teflonové formy na chleba. Ještě necháme asi 15 minut kynout. Pak dáme péct do trouby na 200 stupňů. Po 30 minutách zkontrolujeme a potřeme vršek slanou vodou. Necháme dopéct ještě cca 15 minut dokud se neudělá krásná kůrka. Vychladlý chléb skladujeme v lednici. Při pokojové teplotě by rychle tvrdnul. V lednici vydrží až 3 dny.