Bezlepkový chléb
400 g rýžové mouky
200 g pohankové mouky
80 g kukuřičného škrobu
1/2 droždí
400 - 500 ml vody
1 lžička soli
20 g slunečnicových semínek
Nejdříve si do mísy nasypeme mouky a škrob. Dobře promícháme. Přidáme semínka, sůl a rozdrolíme droždí. Dobře promícháme. Na závěr přidáváme vodu a vařečkou vyhněteme řídké těsto jako na koláč. Necháme nakynout na teplém místě cca 40 min. Pak těsto promícháme a nalijeme do teflonové formy na chleba. Ještě necháme asi 15 minut kynout. Pak dáme péct do trouby na 200 stupňů. Po 30 minutách zkontrolujeme a potřeme vršek slanou vodou. Necháme dopéct ještě cca 15 minut dokud se neudělá krásná kůrka. Vychladlý chléb skladujeme v lednici. Při pokojové teplotě by rychle tvrdnul. V lednici vydrží až 3 dny.